ANNA3 | Zomerse orgelconcerten | Aline Hopchet, hobo & blokfluit - Joannes Thuy, orgel | Zondag 23 augustus 2020 | 17 uur | Sint-Anna-ten-Drieënkerk Antwerpen Linkeroever

Zondag 23 augustus 2020

Aline Hopchet &
Joannes Thuy

 

17.00 uur concert

16.30 uur inleiding

16.15 uur deuren open

 

tickets

  • 14 EUR

  • 10 EUR (hechte & beste vrienden ANNA3)

  • 6 EUR (-26 jaar)

 

tickets bestellen

Bestel hier uw tickets voor dit concert, u kan ze dan afhalen aan de inkom van de kerk

 

voorverkooppunt

G. Burssenslaan 17 2050 Antwerpen op weekdagen van 9.30 tot 11.30 u

 

verkoop

  • aan de inkom,

betalen met payconiq of cash

 

Dankzij de bijgestuurde coronamaatregelen in Antwerpen kunnen we u nu toch dit concert aanbieden!

Aline Hopchet is in vele watertjes thuis maar is bovenal geboeid door historische instrumenten. Zij speelt op dit concert op hobo en blokfluit en wordt op het orgel begeleid door onze ‘huisorganist’ en beiaardier Joannes Thuy.

Aline Hopchet studeerde blokfluit bij Bart Spanhove en Marion Verbruggen en barokhobo bij Ku Ebbinge en Marcel Ponseele. Daarnaast specialiseerde zij zich in het bespelen van schalmei, pommer en kleine dulcianen. In 2004 richtte ze haar eigen ensemble Cannamella op dat vooral concerteert op het minder bekende repertoire uit de 15de tot 18de eeuw. Uit haar passie voor de Franse flageolet ontstond het ensemble Les Pantalons, een ensemble dat bal- en salonmuziek speelt op historische instrumenten uit de 19de eeuw.

Sinds 2000 is ze gids in het muziekinstrumentenmuseum (MIM) te Brussel. Daarnaast wordt ze regelmatig gevraagd om lezingen en workshops te geven. Al deze activiteiten zijn een drijfveer voor haar onderzoek naar de iconografie, het repertorium en het gebruik van historische instrumenten.

Aline is leerkracht blokfluit en historische dubbel-rietbladinstrumenten aan de muziekacademies van Ekeren en Woluwe-Saint-Lambert. Aan de kunstacademie van Zaventem geeft zij muziekgeschiedenis. Haar studenten inspireerden haar om een methode te schrijven voor de schalmei (deel 1 + 2), uitgegeven in 4 talen (FR/NL - Uitgeverij Kreastion, DU/ENG - Cornetto Verlag).

Joannes Thuy studeerde aan het Lemmensinstituut te Leuven, de Koninklijke Beiaardschool te Mechelen, en aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen. 

Hierna volgde hij de opleiding Muziektherapeut te Venray (NL).

Onder auspiciën van de Universiteit Antwerpen behaalde hij in de USA (UCLA) een Master of Arts Degree in Musicology en promoveerde er later Cum Laude tot Doctor in Musicology en in Psychology of Music. Later bekwam hij aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht, Nederlandse Beiaardschool, het einddiploma Bachelor of Music in Carillon Music.

Joannes was gedurende 30 jaar organist-titularis van de Sint-Carolus Borromeuskerk te Antwerpen en sinds 1974 achtereenvolgens Eerste Muziekproducer, Hoofdredacteur en Projectleider bij de Belgische Radio & TV.

Hij was docent aan diverse muziekacademies en aan het RITS (Film- en TV, Erasmus Hogeschool, Brussel), en is sinds 1996 Gastprofessor aan de Universiteit Gent.

Als musicus gaf hij talrijke concerten in binnen- en buitenland en componeerde film- en toneelmuziek. Hij is als organist te beluisteren in verscheidene Antwerpse kerken. 

Als beiaardier speelt hij in Temse en in Nederland te Amersfoort en Den Haag – Vredespaleis, en toert met de reizende beiaard van de Stad Praag.

Uitvoerders

  • Aline Hopchet, hobo & blokfluit
  • Joannes Thuy, orgel

 

Inleiding

Voorafgaand aan het concert is er een inleiding voorzien door Aline Hopchet.

 

Programma

Meer info volgt nog.

 

Meer info

 

 

Coronamaatregelen

ANNA3 leeft alle maatregelen na die de overheid oplegt in de strijd tegen het coronavirus COVID-19: voor dit concerten worden maximaal 95 mensen toegelaten, er is ontsmettingsmiddel voor uw handen, u dient 1,5 meter afstand te houden van de andere bezoekers, u kan tickets betalen via uw smartphone (payconiq), de kerk wordt geventileerd, de toiletten zijn gesloten, er is geen drankje na het concert,  enz…

Voor dit concert beschikt ANNA3 over een ‘groene’ COVID Event Risk Scan die u hier kan consulteren.